Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre

de Merisor in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 6501 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit, de la cineva drag sufletului meu, un aparat de facut goffre, azi nu am ezitat si l-am pus in functiune.
Am ales sa fac o reteta de biscuiti si nu una de goffre, pentru ca am mancat de curand la cineva si tare mult mi-au placut.
Ies niste biscuiti sfaramiciosi si foarte aromati.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt(65 % grasime)
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 700 gr faina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre:

Amestecam oul cu zaharul, sarea, scortisoara, zaharul vanilat si esenta, apoi adaugam uleiul si untul moale, tinut la temperatura camerei.

Adaugam si laptele rece, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Framantam un aluat tare pe care il lasam la odihnit 30 de minute, apoi il impartim in 6 parti pe care le intindem in forma rotunda dupa dimensiunea aparatului si le coacem cate 5-6 minute pe fiecare.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci!

Baietii mei i-au mancat calzi, unsi cu putina miere.

 

TIPS-URI

1

Se pot orna cu zahar pudra sau se pot lipi intre ei cu diverse creme, dulceata sau ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Potcoave cu nuca - de post